Kaynak Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
Kaynak saç yöntemi ile bir günde upuzun, sağlıklı ve hacimli görünen saçlara sahip olmak mümkündür. Doğal ve sağlıklı bir görünüm için kaynak saç eklentilerinin işlem sonrası bakımı büyük önem taşımaktadır. Kaynak saçların kullanım ömrü, doğru yöntemlerde kaynak yapılmasına ve doğru bakım rutinin uygulanmasına bağlı olarak uzatılabilmektedir.
Günümüz teknolojisi ile kaynak saç yapmada çeşitli teknikler bulunmaktadır. Çıtçıt ve boncuk kaynak uygulamaları da dahil olmak üzere, tüm saç eklentileri düzenli ve özenli bir bakıma ihtiyaç duyar. Kendi saçlarınızı düzenli bir şekilde bakımını yaparken, kaynak saç eklentilerinizi korumak için de özen göstermelisiniz.
Kaynak Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?
- Saçlar ılık su ile durulanmalıdır. Kaynak saç eklentileri, sıcak su ile yıkanmamalıdır. Kaynak saçların eklentileri 70-80 derecenin üzerine bir sıcaklığa maruz kaldığında yıpranma ve kopma yaşanabilmektedir. Bu nedenle saçlar sıcak su ile yıkanmamalı ve saçlar kurutulurken fön makinesinin sıcaklığının orta ayarda olmasına dikkat edilmelidir.
- Saç kremi kullanılmalıdır. Saçların dikkatli ve nazikçe taranabilmesi için duş esnasında saç kremi kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu sayede saçlar ipekçi yumuşaklığa kavuşabilir ve saçları taramakta zorlanmazsınız. https://www.serkanballi.com/kategori/sac-kremi adresinde yer alan saç kremlerinden saçınız için en uygun kremleri bulabildiğiniz gibi kaynak saç bakımında önerilen kremlere de ulaşabilirsiniz.
- Uyku zamanında saçlar korunmalıdır. Saçların yatarken karışmasını, kırılmasını veya düğümlenmesini önlemek için uyumadan önce saçlarınızı gevşek bir at kuyruğu şeklinde toplamak iyi bir çözüm olabilir.
- Yumuşak kıllı saç fırçaları tercih edilmelidir. Saçları yukarıdan aşağıya doğru ve yumuşak kıllı bir saç fırçasıyla taramak, özellikle saç diplerinin yıpranmasını önlemektedir. Saç diplerini taramadığınızda kaynak saç eklentilerinin karışmasını önlemek de zorlaşacaktır.
- Yüzerken bone kullanılmalıdır. Saçların deniz tuzu ve klorun yıpratıcı etkisinden koruyabilmek için yüzerken bone kullanılması tavsiye edilmektedir. Deniz tuzu ve klora maruz kalan saçları taramak zorlaşacaktır ve kaynak saçların yıpranmasına sebep olacaktır.
- Düzenli olarak kuaföre gidilmelidir. Tercih edilen kaynak saç çeşidine göre kuaföre gitme sıklığınız da farklılık gösterir. Kuaförünüz tarafından belirlenen rutin çerçevesinde düzenli olarak kontrole gitmeli ve kaynaklarınızın durumu hakkında bilgi almalısınız.
- Güneş ışınlarından korunmalısınız. Silikon, keratin ve boncuk kaynak saç eklentileri başta olmak üzere tüm kaynak saçlar güneşten hoşlanmamaktadır. Bu nedenle kaynak saç işlemleri çoğunlukla kış aylarında uygulanmaktadır. Yaz aylarında ise saçları güneşten korumak için şapka ve bandana kullanılması önerilmektedir.
Kaynak Saçı Güneşten Korumalı mıyım?
Kaynak saç eklenme yöntemlerinin silikon, keratin ve boncuk başta olmak üzere tüm tekniklerinde güneşten korumak önemlidir. Güneş ışınlarına maruz kalan saçların yıpranması ve kopması yaşanabilmektedir. Bu yüzden kaynak saç işlemlerinin kış aylarında yapılması tavsiye edilmektedir. Yaz aylarında bandana ve şapka ile saçları güneş ışınlarından korumak gerekmektedir.
Kaynak Saç için Ne Sıklıkla Bakım Kontrolü Yaptırmalıyım?
Kaynak Saçta Tarama Nasıl Yapılmalı?
- Saçlar ıslakken taranmamalı ya da fırçalanmamalıdır. Taramadan önce saçların iyice kuruduğuna dikkat edilmelidir.
- Kaynak saça sahip kişilerin mutlaka duş sırasında saç kremi kullanması tavsiye edilmektedir. Saçların kolay taranması ve şekil alabilmesi için saç kremi kullanımı önemlidir.
- Saçlar fırçalanırken iki el kullanılmalıdır. Bir el kaynak bağlantının hemen altında saçı tutulmalıdır, diğer el de yumuşak kıllı fırça ile hafifçe fırçalamalıdır.
- Saçlar yukarıdan aşağıya doğru taranmalıdır. Saç köklerinde düğüm olması halinde kaynak noktalarının açılması da zorlaşacaktır. Taranması güçleşen saçların ve kaynak saçların kopma, yıpranma yaşaması sorunu ortaya çıkabilmektedir. Kaynak saçlarının ömrünün kısalmaması için tarama önemli olmaktadır.
- Kaynak saç çekerek taranmamalıdır. Nazik ve yumuşak hareketler ile taranması kullanım ömrü açısından önemlidir.
- Saçları yıkarken şampuanlama işleminde yumuşak olmak, karıştırmamaya özen göstermek de tarama işlemini kolaylaştıracaktır.